آواژه
ارائه خدمات روانشناسي

مادر افسرده هرگز مادر مناسبي براي تربيت فرزندان با سلامت رواني مناسب نيستند. به دليل اينكه غم فراوان و رنج حاصل از افسردگي باعث جلوگيري از تعاملات مثبت با كيفيت بالا در تربيت فرزندان مي‌شود. مادران افسرده فرد مناسبي براي فرزند پروري نمي‌باشند. تصور كنيد كه كودكي مادر افسرده دارد و هر زمان كه با شوق و اشتياق به سوي مادر قدم برمي‌دارد؛ با انرژي كم، بي حالي و بي‌ حوصلگي مادر روبرو مي‌شود. و اگر چند بار چنين رفتاري را انجام دهد واكنش مناسبي دريافت نخواهد كرد. بنابراين سعي مي‌كند كه در تنهايي خود به بازي بپردازد. مادر افسرده از رشد فرزند خود ناآگاه مي‌ماند و در آينده در صورت درمان از كودكي فرزند خود اطلاعي ندارد. كه به چه شيوه‌اي رشد يافته است.
مادران هميشه الگو براي فرزندان هستند و افراد بسياري از رفتارها كردار و واكنش‌ها را از مادر آموزش مي‌بيند. در صورتي كه چنين آموزش‌هايي با خلل مواجه باشد؛ تربيت فرزند نيز به خوبي صورت نگرفته است. اما زماني كه مادر افسرده نسبت به اختلال خود آگاهي پيدا كرد؛ فورا بايد به درمان بپردازد. تربيت فرزندان با مشكلات كمتري مواجه خواهد شد. بنابراين كمك از روانشناس را دريغ نكنيد. 

منبع: مادر افسرده | 5 تاثير مهم مادر افسرده بر كودك

مادر افسرده كيست؟

مادران تنها همدم و الگوي كودكان هستند. اين مادران هستند كه فرزندان خود را تربيت مي‌كنند. و بسياري از چيزها را به آنها آموزش مي‌دهند. اگر مادر افسرده باشد، تربيت آموزش‌هاي او كامل نخواهد بود. در نهايت فرزندان محبت و توجه مناسبي از سوي والدين دريافت نخواهند كرد. كه همين امر باعث آسيب‌هاي فراواني در آنها خواهد شد.
مادر افسرده بايد نشانه‌هاي خود را شناسايي كند و براي درمان حتما از يك روانشناس متخصص كمك بگيرد. در صورتي كه درمان انجام نشود؛ خود مادران هستند كه بايد آسيب‌هاي رفتاري فرزندان خود را تحمل كنند و با آنها كنار بيايند. چه بسا به دنبال راه درمان گذشته رفتاري خود در فرزندان باشند. والدين نقش بسيار پررنگي در تربيت كودكان خود دارند. به همين دليل بايد به رفتار و كردار خود توجه بسياري داشته باشند.

تاثيرات مادر افسرده بر كودك چيست؟

مادر افسرده تاثيرات بسيار پررنگي بر كودك خود مي‌گذارد. كه در اين بخش مقاله سعي كرده‌ايم راجع به اين تاثيرات و عواقب صحبت كنيم.

🟠 بروز اختلالات رواني

يكي از عواقب و تاثيرات مهم مادر افسرده بر كودك، بروز اختلالات رواني است. كودك آيينه رفتار مادر را انجام مي‌دهد؛ و از او تقليد مي‌كند. و زماني كه واكنش هاي مثبت محبت و لذت جويي را در خانه از مادر دريافت نمي‌كند، شادي كمتري را تجربه مي‌كند. در نهايت تربيت كودك فاقد روش‌هاي تشويقي است. و تمامي اين رفتارهاي مادر افسرده باعث بروز افسردگي، اضطراب، نافرماني و پرخاشگري در كودك مي‌شود. همچنين اين كودكان در سنين بالاتر همدلي كمتري را از خود نشان مي‌دهند.

🟢 روابط اجتماعي آشفته

مادر افسرده، روابط اجتماعي آشفته را به كودك خود آموزش مي‌دهد. و بر خلقيات او تاثير منفي زيادي مي‌گذارد. كودكان با مادر افسرده نتوانستند تعاملات مثبتي را با ديگران داشته باشند و به دليل اين شيوه تربيتي، خود را فردي مزاحم و دوست نداشتني تلقي مي‌كنند، و به مراتب منزوي مي‌شوند. در نهايت اعتماد به ديگران براي آنها سخت مي‌شود و با كاهش عزت نفس روبرو هستند. 

🟡 اختلال شخصيت وابسته

يكي از عوامل تاثيرگذار مادر افسرده بر كودك، ابتلا كردن فرزند به شخصيت وابسته مي‌باشد. مادر افسرده حس تنهايي و طرد شدگي را در كودك افزايش مي‌دهد. بنابراين افرادي كه وابسته هستند به احتمال زياد مادراني افسرده داشتند. و در تلاش هستند كه محبت ديگران را از زندگي خود كم نكنند. در نهايت خود را ناديده مي‌گيرند تا ديگران از آنها راضي باشند.

🔴 مشكلات تحصيلي 

از تاثيرات مهم مادر افسرده بر كودك، مي‌توان به مشكلات تحصيلي فرزند اشاره كرد. مادران افسرده توانايي مشاركت در رشد و پرورش فرزندان خود ندارند. و همين امر باعث مي‌شود كه كودكان انگيزه و انرژي كافي براي تحصيل نداشته باشند. و در نهايت با افت تحصيلي مواجه هستند.

🟣 پناه به روابط اجتماعي اشتباه 

يكي از بدترين تاثيرات مادر افسرده بر كودك، پناه بردن او به روابط اجتماعي غلط مي‌باشد. فرزنداني كه به دست مادران افسرده پرورش يافته‌اند؛ در گدايي محبت ديگران اسير هستند. هميشه كمبود عاطفي را احساس مي‌كنند و در نهايت به شخص مقابل مورد اعتماد براي دريافت محبت توجه مي‌كنند.

ويژگي‌هاي مادر افسرده

مادر افسرده از ويژگي‌هايي برخوردار است كه در اين بخش مقاله راجع به آن صحبت كرده‌ايم. چنين مادراني نسبت به بيماري خود آگاهي چنداني ندارند. اما با توجه به نشانه‌ها و تغييرات ظاهري آنها مي‌توان به افسردگي شان پي برد. بر اساس تحقيقات مشخص شده كه رايج‌ ترين علائم مادر افسرده، تحريك پذيري، حساسيت رواني زياد، تمايل به انزوا و محدوديت براي پرورش نظم، انضباط و ناتواني در ايجاد قوانين به فرزندان مي‌باشد. در واقع مادر افسرده نياز شديدي به تنهايي و خلوت دارد و با فرزندان خود بازي نمي‌كند. در نهايت كودك ياد مي‌گيرد كه در تنهايي با خود سپري كند. زيرا از مادر واكنش مثبت و تشويقي دريافت نكرده است. 

كلام آخر

همانطور كه راجع به مادر افسرده صحبت شد، متوجه شديد كه چنين مادراني بيش از آنكه به تربيت و واكنش مثبت فرزندان بپردازند؛ علاقه به انزوا و تنهايي دارند. به همين دليل فرزندان آنها تا بزرگسالي به دنبال محبت و جلب توجه هستند. مادر افسرده نسبت به بيماري و اختلال خود بينش چنداني ندارد. اما با رفتارهاي ناشي از اين اختلال آسيب‌هاي فراواني را به كودك خود وارد مي‌كند. بنابراين اگر در اطراف خود با مادر افسرده در ارتباط هستيد، او را براي روان درماني تشويق كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه مادر افسرده مي توانيد با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي آواژه از طريق شماره  02191002360 تماس بگيريد.

تاثيرات مادر افسرده بر كودك چيست؟

از تاثيرات مهم مادر افسرده بر كودك مي‌توان به بروز اختلالات رواني، روابط اجتماعي آشفته، اختلال شخصيت وابسته، مشكلات تحصيلي و پناه به روابط اجتماعي غلط اشاره كرد.

ويژگي مادر افسرده چيست؟

مادران افسرده علاقه زيادي به انزوا و تنهايي دارد. با كودكان خود بازي نمي‌كنند و كودك خود را تعليم نمي‌دهد.

منبع: مادر افسرده | 5 تاثير مهم مادر افسرده بر كودك

 
امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1402/9/3  ] [ ۲۲ ] [ avaje ] [ ]
[ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پيوندهای روزانه
لينكي ثبت نشده است
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : 0
دیروز : 0
افراد آنلاین : 1
همه : 0
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب